Telefon: +386 5 640 38 38

Nahajamo se: Industrijska cesta 11f, Izola

Email: info@star2000.si

Vzdrževanje defibrilatorjev

Naši defibrilatorji so prvi, ki imajo “LOW COST” vzdrževanje.

Pri nekaterih defibrilatorjih je treba menjati posebej baterijo, posebej elektrode in posebej še notranjo baterijo, ki vzdržuje funkcije aparata. Na koliko časa je treba menjati vsakega od delov? Kdo bo nosil skrb za to? Kakšna je cena vsakega od omenjenih delov?
Ali lahko menjavo opravite sami ali pa mora do vas priti zastopnik in vam to zaračunati? Ali je potreben in obvezen tehnični pregled? Na koliko časa?.
Če vse to preračunate, kakšen je dejanski strošek letnega vzdrževanja?

Ni zakonske podlage, ne na evropski, ne na nacionalni ravni, ki bi predpisovala obvezne tehnične preglede. Tudi proizvajalec HeartSine-Stryker jih za svoje defibrilatorje ne predvideva.
Defibrilatorji HeartSine se redno samopreverjajo. Na komandni plošči utripa zelena lučka, kar pomeni, da je defibrilator brezhiben in pripravljen na takojšnjo uporabo. Če bi se obarvala rdeče, bi pomenilo, da je potreben servis. Zato dodatna zunanja preverjanja niso potrebna.
Tako kot pri vseh AED defibrilatorjih pa je treba na določeno obdobje menjati baterijo in elektrode. Pri HeartSinu gre za inovacijo – oboje je v 1 kosu (kaseti), ki jo lahko z enim klikom menja uporabnik sam. To stori enkrat na 4 leta ali po uporabi defibrilatorja. Cena te kasete je zelo nizka. In to je tudi vse, kar se tiče stroškov vzdrževanja. Zato gre za “low cost” vzdrževanje.