Telefon: +386 5 640 38 38

Nahajamo se: Industrijska cesta 11f, Izola

Email: info@star2000.si

Blazine za podlaganje

Blazine za podlaganje Termoletto z dvojno prevleko

Vsaka blazina ima svojo osnovno obliko in velikost, možno pa jo je zelo enostavno še dodatno oblikovati po morfologiji pacientovega telesa. Blazina nudi podporo pacientu v točno določenem položaju ter pomembno zmanjšuje strižne sile.

S temi blazinami omogočimo: Blazine za podlaganje
1. Stabilnost pacienta v določenem položaju (tudi na boku)
2. Naravni morfološki položaj telesa

3. Najbolj kritične dele popolnoma obvarujemo vsakršnega dotika.
4. Zmanjšujemo možnost nastanka razjed zaradi preležanin, saj pomembno zmanjšamo pritiske na kritičnih mestih.

Blazine za podlaganje

Tako lahko tudi negibnega pacienta postavimo v ležeči bočni položaj, ga podpremo v tem položaju, s tem pa popolnoma razbremenimo celotno hrbtno površino. V tem primeru lahko med obe nogi postavimo ustrezno blazino, ki odločilno zmanjša pritiske ene noge ob drugo.

Sestava:
Jedro: mikrokroglice iz samougasljive poliestrske pene
Dvojna prevleka (notranja + zunanja): iz polivretanske bielastične tkanine. Prepušča zrak, ne pa tekočine. Obdelana je z dodatki proti plesnim in protimikrobno. Biokompatibilna po standardu EN ISO 10993-5, odporna na ogenj po standardu BS6807 Crib 5, odporna na MRSO ter na zunanje agente, kot so kri, urin, maščobe in dezinfekcijska sredstva.

Zunanja prevleka ima zadrgo, zato jo lahko snamemo in operemo v pralnem stroju. Prenese temperaturo 95°C, zaradi daljše življenjske dobe proizvajalec pri pogostih pranjih priporoča temperaturo 70°C. Balazine za podlaganje

Na razpolago je kar 15 različnih blazin in en komplet 5 različnih izdelkov.

blazine za podlaganje