Telefon: +386 5 640 38 38

Nahajamo se: Industrijska cesta 11f, Izola

Email: info@star2000.si

Temeljni postopki oživljanja in defibrilacija

 

TPO & defi 3

Temeljni postopki oživljanja za zdravstvene delavce

Organiziramo seminarje iz TPO (BLS – Basic Life Support). Namenjeni so medicinskim sestram, zdravstvenim tehnikom, diplomiranim medicinskim sestram, diplomiranim zdravstvenikom in zobozdravnikom.

Seminar je odlična priložnost, da tisti, ki je naš seminar že obiskal, osveži svoje znanje, tisti pa, ki na njem še ni bil, da si pridobi veščine in odpravi dileme, kako postopati pri oživljanju.

Kako seminar poteka?
V teoretičnem delu najprej obnovimo in nadgradimo znanje iz temeljnih postopkov oživljanja in defibrilacije. Dodamo informacije o novostih na tem področju.

Potem vse sodelujoče razdelimo v majhne skupine, ki krožijo med delovnimi točkami. Pri tem uporabljamo lutke, modele in šolske pripomočke. Poudarek je na praktičnem delu. Vsak udeleženec se uri v izpeljavi pravilnega postopka reanimacije pod budnim očesom predavatelja. Usposobiti se mora za kompetentno ravnanje v primeru, če je sam, v primeru če je v tandemu ali če jih je več.

Iz naših izkušenj izhaja, da sodelujoči poleg teoretičnega znanja pridobijo tudi čisto praktično usposobljenost kako odreagirati, kaj storiti najprej in kaj potem, pridobijo občutek v rokah, kako hitro in kako močno izvesti določeno kretnjo ipd. Predvsem pa se znebijo občutka strahu, da bi se znašli v situaciji, ko bi morali oživljati.

To znanje je pomembno tudi doma, na cesti, v družbi. Najslabše je, da v taki situaciji ne ukrepamo. Če smo v svojem znanju resnično suvereni, smo tudi bolj mirni in sigurni vase, ne ohromi nas panika in smo tudi zato bolj učinkoviti.

Za sodelovanje na seminarju udeleženci dobijo potrdilo in po dogovoru tudi licenčne točke stanovske zbornice.

Seminar vodijo vrhunski strokovnjaki in praktiki s tega področja, ki imajo tudi licenco mednarodnega inštruktorja (Advanced Life Support Course).
Udeleženci prejmejo strokovno gradivo.

Če želite
- obnoviti svoje znanje iz temeljnih postopkov oživljanja in defibrilacije
- se seznaniti z novostmi
- izpeljati seminar TPO in defibrilacije v vaši ustanovi (dom starejših, zdravstveni dom )

POŠLJITE VAŠE POVPRAŠEVANJE NA TA  info@star2000.si