Telefon: +386 5 640 38 38

Nahajamo se: Industrijska cesta 11f, Izola

Email: info@star2000.si

Kinesio® trakovi

Kinesio taping – metoda za zmanjševanje bolečin brez kemije

Metodo in trakove je pred 40 leti razvil Japonec dr. Kenzo Kase. Iz športne medicine se je hitro razširila v fizioterapevtsko prakso.
Dr. Kenzo Kase ves ta čas še vedno vodi klinične raziskave, izpopolnjuje metodo in v trakove vnaša izboljšave. Pod njegovim strokovnim vodstvom je nastala Kinesio University, ki na globalni ravni usposablja predavatelje za kinesio taping in Kinesio Corporation USA, ki izdeluje avtentične Kinesio trakove. Neglede na posnemovalce, so avtentični Kinesio trakovi vedno korak pred ostalimi in jamstvo za najvišjo kakovost.

Kinesio taping

Tudi v Sloveniji imamo enega KTCI Kinesio taping certificiranega inštruktorja, ki se je izobraževal neposredno proi dr. Kenzo Kaseju.

Na sliki: dr. Kenzo Kase pri aplikaciji Kinesio trakov

Kako metoda deluje?
Najprej moramo natančno diagnosticirati mesto in vrsto poškodbe. Trak na začetku in koncu sidramo, vmes ga nekoliko raztegnemo. Apliciramo na telesni del, ki ga pacient prepogne tako, da se ob vračanju v normalen položaj trak nekoliko naguba. To je obraten princip od povijanja oz. bandažiranja, ki stiska. Elastični raztegnjen trak nekoliko privzdigne kožo in podkožno tkivo, s tem sprosti pritiske na živce, bolečina popusti, poveča se pretok krvi in linfe, s tem pa tudi dotok kisika in hranljivih snovi. Pospeši se samozdravitveni proces. Za razliko od povijanja je tu dobro to, da se pacient premika, giblje, zato mu tak pristop k bolečini omogoča kvalitetnejšo rehabilitacijo. To je zelo hitra in preprosta razlago, pravilno nameščanje znajo opraviti fizioterapevti, ki so opravili usposabljanje iz Kinesio tapinga.

Trakove imamo na sebi neprekinjeno več dni – v službi, med spanjem ali pod tušem. zato je pomembno, da so vzdržljivi, kakovostni, se ne odlepijo, imajo antialergično lepilo.

Kinesio trakovi

Lahko pa trakove uporabljamo tudi za stabiliziranje in oporo sklepom in mišicam, kar dosežemo z nekoliko drugačno tehniko lepljenja.

Dr. Kenzo Kase je za različne potrebe razvil različne vrste trakov glede na to, v kolikšno globino seže njihovo delovanje, kako se oprime lepilo, kako deluje na površino kože…
- Classic
- FP (Finger Print)
- Light Touch (primerno tudi za občutljive kože strostnikov in malih otrok)
- Equine – za veterinarsko uporabo pri konjih
- Canine – za veterinarsko uporabo pri psih

Trakovi so na razpolago v našem podjetju, nekateri modeli pa tudi v lekarnah in nekaterih prodajalnah z medicinskimi pripomočki.
Več na uradni spletni strani www.Kinesio.si

 

kinesio trak

pc stopalo

kinesio trakovi precut

kinesio trakovi

Kinesio precut

Kinesio trak precut

 

 

 

 

 

 

 

 

Kinesio Precut

- Za domačo in za profesionalno uporabo
- Že izoblikovani in ustrezno raztegnjeni originalni Kinesio trakovi
- Za 6 najpogostejših težav oz. bolečih telesnih delov: rama, stopalo, vrat, zapestje, hrbet, koleno
V vsaki embalaži so že ustrezno pripravljeni trakovi. Različne barve posameznih trakov znotraj embalaže olajšajo prepoznavanje. Priložena slikovna navodila preprosto vodijo pri lepljenju trakov.

 

Kinesio Classic BLUE

 

Kinesio Tex Classic

- Za profesionalno in deloma za laično uporabo
- Originalni Kinesio trakovi v kolutih
- Najbolj prodajani Kinesio trakovi
- Vodoodporni, raztegljivi, obstojni
- Termoaktivno lepilo
- Na voljo je v 4 barvah: kožna, modra, rdeča in črna
- Dimenzije: širina 5 cm, dolžina 4 m

 

Kinesio Tex FP velik

 

Kinesio Tex FP

- Za profesionalno uporabo
- NOVO – SVETOVNI PATENT: FP pomeni “finger print”. Nanos lepila je v globinsko strukturo tkanine in v obliki prstnega odtisa. Delovanje je globlje v mišična vlakna. Pri aplikaciji je možna korekcija – trak lahko odlepimo in ponovno zalepimo.
- Iz visokokakovostnih vlaken
- Zelo tanke nitke, prepletene z elastenastimi vlakni – trak je prijetnejši na otip in lažji.
- Povečana obstojnost
- Na voljo je v 4 barvah: kožna, modra, rdeča in črna
- Dimenzije: širina 5 cm, dolžina 31,5 m

 

Kinesio Fun

 

Kinesio Fun

- Za profesionalno uporabo
- Za limfno drenažo ter za aplikacijo na poškodbe, predvsem otekline oz. edeme – torej pri stanjih, kjer je indiciran povečan pretok tekočin v limfatičnem in krvnem sistemu
- V obliki pahljače s 5 enakimi kraki. Na zadnji strani so označene stopnje velikosti, po katerih lahko trak enostavno skrajšamo.
- Na voljo je v 4 barvah: kožna, modra, rdeča in črna
- Dimenzije: širina 5 cm, dolžina 30 cm
- Pakiranje: škatlice po 50 kosov vsake barve. Možno je naročiti po kosih.