Telefon: +386 5 640 38 38

Nahajamo se: Industrijska cesta 11f, Izola

Email: info@star2000.si

Pharmaclean – stožec za ušesno higieno oz. ušesne svečke

 
 

cleanear-pharmaclean-6x-embalaza

cleanear-pharmaclean-2x-embalaza

Pharmaclean je namenjen nežnemu odstranjevanju ušesnega masla oz. preprečevanju nastajanja čepa ušesnega masla. Taka situacija je lahko vzrok številnim nevšečnostim, kot so brenčanje, žvižganje in drugi šumi, neustrezen pritisk v ušesu, slabše sprejemanje zvokov iz okolice, občutek zaprtega ušesa ipd.

Stožec nežno vstavimo v sluhovod s počasnimi krožnimi premiki, tako da hermetično zapremo sluhovod. Počasno gorenje pomaga, da se ušesno maslo mehča in s pomočjo rahlega podtlaka (učinek dimnika) olajša postopno in naravno odstranitev odvečnega ušesnega masla – torej brez mehanskega ali kemičnega posega.

Pharmaclean ni zdravilo in ne nadomešča predpisanega medicinskega zdravljenja z zdravili. Je klinično testiran ter testiran z vidika varnosti. Ti izdelki so v skladu z navodili Ministrstva za zdravje, ki je stožce uvrstilo v Medicinske pripomočke razreda I in s tem naložilo proizvajalcu, da v navodilih navede naslednje:
- Namenjen za odstranjevanje ušesnega masla
- Odsvetovana uporaba pri otrocih do 12 let starosti
- Predhodno se posvetujte s specialistom otorinolaringologom, ki lahko potrdi čep ušesnega masla in potrdi, da so morebitne motnje posledica tega dejstva in ne drugih ušesnih patologij.
Dosegljiv v pakiranju po 6 kosov in po 2 kosa.

Pharmaclean je kakovosten izdelek namenjen prodaji samo v lekarnah in trgovinah z medicinskimi pripomočki.

 

cleanear-stozci

 

IZDELEK

Stožec Pharmaclean je narejen iz 100% čistega steriliziranega bombaža in voska. Po posebni metodologijo se opravlja enakomerno nanašanje voska in zvijanje v obliko stožca. Proizvodnja je visoko tehnološka in v veliki meri avtomatizirana. Neprestano se opravlja preverjanje in kontrola. Izdelek je v skladu z evropsko direktivo o medicinskih pripomočkih 93/42 in se uvršča v razred I medicinskih pripomočkov.

 
 

VARNOST

Varnost je zelo pomemben vidik ušesnih svečk. Če pride do kapljanja v sluhovod, se izcedek lahko zalepi na bobnič. Čiščenje prekritega bobniče je lahko nevarno za sluh, s čimer se je že srečal kateri od zdravnikov otorinolaringologov. Pomembna pa je tudi varnost pri ravnanju z odprtim ognjem. Ta izdelek ima kar 4 vrste varnostnih zaščit, od tega sta 2 patentirani (sisten NO DROPS in ognjevarni obroč).

No drops
Patentiran sistem NO DROPS je vstavljen v dno na notranji strani stožca. Ta sistem preprečuje, da bi morebitni ostanki gorenja spolzeli navzdol v sluhovod.

Ognjevarni obroč in srebrni prstan
Varno in učinkovito ustavita gorenje.

Hairprotection
Pahljača HAIRPROTECTION je patentiran pripomoček, ki dodatno povečuje varnost med aplikacijo. Ščiti lase pred toploto in morebitnim padanjem pepela, ki se lahko pojavi zaradi nenadnega sunkovitega premika uporabnika izdelka.

cleanear-stozec-no-drops

cleanear-zascitni-disk

cleanear-zascitna-pahljaca

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.
KAKOVOST

cleanear-bela-soba

Proizvodnja se odvija v »BELI SOBI« pri konstantni temperaturi in vlagi in pod stalno kontrolo zunanjega specializiranega laboratorija, ki meri bakteriološko neoporečnost.
Izdelek so testirale različne ustanove:
- Inštitut dermatoloških znanosti Univerze v Sieni, ki je ugotovil, da izdelek ni dražeč in da je hipoalergičen.
- Na kliniki Sergel iz Stokholma so potrdili učinkovitost pri odstranjevanju ušesnega masla ter odsotnost tveganja in stranskih učinkov.
- Oddelek eksperimentalne fizike univerze v Trentu je potrdil, da ne prihaja do iztekanja tekočih snovi iz spodnje odprtine.
- Oddelek inženirstva materialov in industrijskih tehnologij univerze v Trentu je potrdil popolno učinkovitost dodatkov za ustavljanje gorenja.

 

KAKO IZDELEK UPORABLJAMO

1. Preverite, da je v notranjosti stožca na dnu ob obodu pripravica NO DROPS, ki preprečuje kapljanje nazaj v sluhovod.
2. Stožec vstavite do njegovega srebrnega prstana v priloženi ovalni varovalni obroček, ki mora imeti srebrno stran obrnjeno navzgor. Med uporabo mora obroček ves čas ostati na svojem mestu.
3. Pacient naj položi glavo vodoravno na ravno in trdo podlago (npr. mizo) z ušesom navzgor. Ne polagajte glave na mehke ali hitro vnetljive podlage (npr. blazine, vzmetnice, brisače, rjuhe ipd.). Okrog ušesa raztegnite varnostno pahljačo, tako da pokriva lase.
4. Nežno vstavite v sluhovod stožec z njegovim ožjim koncem. Pri tem stožec rahlo obračajte, da vhod v sluhovod zaprete z vseh strani. Pozor: Ne potiskajte energično in pregloboko, da ne poškodujete bobniča! Prižgite zgornji (širši) vrh stožca. Ves čas držite z roko stožec v navpičnem položaju in počakajte, da stožec počasi gori.
5. Ko plamen doseže razdaljo približno še 1 cm do srebrnega prstana, končajte z aplikacijo.
6. Stožec pazljivo izvlecite in ga ugasnite v kozarcu vode. Delci v neizgorelem delu stožca so ostanki samega stožca. Čas ene aplikacije je približno 6 minut.

cleanear-kako-ga-uporabimo-1
cleanear-kako-ga-uporabimo-2 cleanear-kako-ga-uporabimo-3

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

TEHNIČNE LASTNOSTI

Sestava: bombaž, parafin
Enakomeren premaz, ki preprečuje kapljanje navzven ali navznoter
Posebno zvijanje, ki hermetično zapre ovoj ter omogoča počasno in enakomerno gorenje
Višina 17 cm – klinični testi dokazujejo optimalnost te mere.
4 varnostni sistemi: Patentiran vstavek NO DROPS preprečuje, da bi morebitni ostanki gorenja padli v sluhovod, varnostni srebrni obroček in prstan preprečujeta, da bi se ogenj razširil preveč navzdol, pahljača varuje glavo in lase pred toploto in morebitnim padanjem ostankov gorenja pri nehotnih premikih glave.